Συνεργασίες τou greek liberties monitor

Ένα από τα κύρια πράγματα με τα οποία ασχολήθηκε το Greek Liberties Monitor τα τελευταία δυο χρόνια είναι η προσέγγιση και σύναψη συνεργασιών με σημαντικούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ήταν σημαντικό για εμάς γιατί υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό. Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα έχει μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων και σε μεγάλη έκταση, αλλά δεν είναι προβλήματα που είναι πρωτόγνωρα, ή χωρίς λύσεις. Υπάρχουν πολλοί φορείς και πολλές εμπειρίες από το εξωτερικό που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, ενώ πολλές απόψεις που δεν ακούγονται ενώ θα έπρεπε.

Σε αυτές τις συνεργασίες οφείλονται αρκετά από τα προγράμματα μας, αλλά και το περιεχόμενο το οποίο θα προβάλουμε από εδώ και πέρα (όπως οι συνεντεύξεις που βλέπετε τις τελευταίες μέρες και το Πρόγραμμα Οικονομικής Επιμόρφωσης που θα είναι ένας από τους κύριους στόχους μας για το 2017)

Παρακάτω παραθέτουμε τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, και σας προτρέπουμε να δείτε το περιεχόμενο τους (το glm θα αναφερθεί αναλυτικά σε κάθε φορέα και θα μεταφράζει συγκεκριμένο υλικό στα ελληνικά, άλλα όλοι οι φορείς έχουν πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο πολλές φορές έχει πολλά να προσφέρει στον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα)

Atlas Network

To Atlas Network ιδρύθηκε το 1981 από τον Άντονυ Φίσερ και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του κινήματος της ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο παρέχοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης, υποστήριξης αλλά και διεθνούς αναγνώρισης μέσω εκδηλώσεων, εκδόσεων και παρουσίας στα ΜΜΕ. Εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
To glm είναι μέλος τουAtlas Network και συμμετέχει ενεργά σε αρκετά από τα προγράμματα του.

Links:
https://www.atlasnetwork.org/
https://www.facebook.com/atlasnetwork
https://twitter.com/AtlasNetwork
https://www.youtube.com/atlasnetwork

CapX

Το CapX είναι ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που φιλτράρει και συγκεντρώνει σημαντικά άρθρα από έγκυρα ΜΜΕ, αλλά και δημοσιεύει αποκλειστικά δικά του άρθρα. Διαθέτει δύο εκδόσεις, τη βρετανική και την αμερικανική στις οποίες αναλύει πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά, διεθνή, πολιτιστικά και όχι μόνον θέματα.
To glm έχει συμφωνία syndication με το CapX και θα μεταφράσουμε άρθρα στα ελληνικά, ενώ άρθρα μας θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα τους.

Links:
https://capx.co/
https://twitter.com/CapX
https://www.facebook.com/CapX.co/?fref=ts

Centre for Policy Studies

Το Κέντρο Πολιτικών Μελετών είναι ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια βρετανικά πολιτικά Think Tank. Ιδρύθηκε το 1974 από τον σερ Κηθ Τζόζεφ και τη Μάργκαρετ Θάτσερ, και έκτοτε μετέχει στην παραγωγή ιδεών και τον πολιτικό διάλογο μέσα από εκδόσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και, στην εποχή μας, ενεργή διαδικτυακή παρουσία. Διαθέτει μια ευρεία ομάδα ειδικών εγνωσμένου κύρους. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον επιδραστικά think tank παγκοσμίως.
To glm έχει συνεργαστεί με το Centre for Policy Studies σε μια σειρά από άρθρα και papers σχετικά με το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Links:
http://www.cps.org.uk/
https://twitter.com/CPSThinkTank
https://www.facebook.com/CentreforPolicyStudies/?fref=ts

Epicenter

Πρωτοβουλία έξι κορυφαίων ευρωπαϊκών think tank, ιδρυθέν το 2014. To Epicenter αποτελεί κέντρο πληροφόρησης για την ευρωπαϊκή πολιτική με σκοπό την προαγωγή του διαλόγου και τη διάδοση των αρχών της ελεύθερης κοινωνίας μέσω της οικονομικής εκπαίδευσης των μελών του.
To glm έχει συνεργαστεί με το Epicenter σε μια σειρά άρθρων και στην προετοιμασία του Nanny State Index 2016 και 2017.

Links:
http://www.epicenternetwork.eu/
https://www.facebook.com/epicenternetwork/
https://twitter.com/epicenterEU?ref_src=twsrc%5Etfw

Foundation for Economic Education (FEE)

Το Ίδρυμα για την Οικονομική Εκπαίδευση συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης των Οικονομικών μέσα από αρθρογραφία, εκδόσεις και εκδηλώσεις ενώ παρέχει και διαδικτυακά μαθήματα Οικονομικών. Ενδεικτικά ας αναφερθεί το πρόγραμμα Οικονομικά σε μια Μέρα (Economics in One Day), που αποτελεί εισαγωγή στις αξίες της οικονομίας της αγοράς και τη βάση γαι τα περισσότερο εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης επιχειρηματιών.
To glm συνεργάζεται με το FEEγια syndication άρθρων, αλλά και στην Πρωτοβουλία για την Οικονομική Επιμόρφωση που έχει αναλάβει το glm.

Links:
https://fee.org/
https://www.facebook.com/feeonline/?fref=ts
https://twitter.com/feeonline
https://www.youtube.com/user/feeseminars

FNF Europe

Το Ίδρυμα Friedrich Naumann γαι την Ελευθερία έχει ως σκοπό την ενίσχυση του διαλόγου αλλά και την παραγωγή καινοτόμων πολιτικών προτάσεων φιλελεύθερης κατεύθυνσης διαμέσω της διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Με γραφεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (καθώς και στην Αθήνα), δημιουργεί σχέδια που λειτουργούν ως βάσεις για τον πολιτικό διάλογο, ενώ παρέχει σημαντικές ευκαιρίες μαθητείας σε νέους.
Το FNFκαι το glm συνεργάζονται σε μια σειρά από projects, όπως το Σε απλά ελληνικά και το Greek Crisis Success Stories.

Links:
https://fnf-europe.org/
https://www.facebook.com/fnf.europe/?fref=ts
https://twitter.com/fnfeurope

Free to ChooseNetwork

Το Δίκτυο Free to Choose είναι φορέας που σκοπεύει στην προαγωγή της ατομικής, οικονομικής αλλά και πολιτικής ελυθερίας και ευημερίας μέσω της ενημέρωσης του κοινού από τα μέσα ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των νέων. Διαθέτει ένα δίκτυο από εκπαιδευτές που διαδίδουν την κριτική σκέψη στις ΗΠΑ, ενώ παράγει εκπαιδευτικά βίντεο που συνδυάζουν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Έχει στο ιστορικό του πολλά βραβεία και διακρίσεις για τις παραγωγές του, που μεταξύ άλλων έχουν εμβαθύνει σε θέματα όπως τα οικονομικά, τα ενεργειακά, η εφαρμογή του αμερικανικού Συντάγματος και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το glm συνεργάζεται στον υποτιτλισμό στα ελληνικά μιας σειράς video του FreetoChooseNetwork.

Links:
http://freetochoosenetwork.org/
http://www.freetochoose.tv/
https://www.facebook.com/FreeToChooseNetwork/?fref=ts
https://twitter.com/FreeToChooseNet

Institute of Economic Affairs (iea)

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων ιδρύθηκε το 1955 στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί το πρωτοπόρο thinktank για το ρόλο της ελεύθερης αγοράς ως καταλύτη για μιαν ελεύθερη κοινωνία. Σε αυτήν την κατεύθυνση παράγει και διαθέτει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό (ταινίες, εκδόσεις, διαδικτυακά άρθρα).
To glm συνεργάζεται με το iea σχετικά με τον υποτιτλισμό video από το ΙΕΑTV, σε syndication άρθρων, αλλά και στην Πρωτοβουλία για την Οικονομική Επιμόρφωση που έχει αναλάβει το glm.

Links:
https://iea.org.uk/
https://twitter.com/iealondon
https://www.facebook.com/ieauk/

Lithuanian Free Market Institute

Το Λιθουανικό Ινστιτούτο της Ελεύθερης Αγοράς έχει πολυσχιδή δραστηριότητα, με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διάδοση των ιδεών της ελεύθερης αγοράς. Ενδεικτικά ας αναφερθούν τα »Οικονομικά σε 31 ώρες» που εξοικειώνουν τους Λιθουανούς μαθητές με τα καθημερινά οικονομικά, αλλά και οι εκδόσεις, η έρευνα πάνω στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και την παραοικονομία, και η προώθηση των ιδεών της ελευθερίας πανευρωπαϊκά μέσα από την επισήμανση περιοχών όπου χρειάζονται περισσότερες φιλελεύθερες φωνές, την επικοινωνία με τις αρχές και την κατάθεση στοχευμένων προτάσεων.
To glm συνεργάζεται με το LFMIγια την Πρωτοβουλία για την Οικονομική Επιμόρφωση που έχει αναλάβει το glm.

Links:
http://en.llri.lt/
https://www.facebook.com/laisvosios.rinkos.institutas
https://www.youtube.com/user/lrinka

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέλος του
Διεθνείς Συνεργασίες
X