Σε απλά Ελληνικά

Featured Video Play Icon

Τα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ένας Γόρδιος δεσμός. Είναι αλληλένδετα, είναι περίπλοκα και περιπλέκονται μεταξύ τους με τρόπο που κάνει την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συγκεκριμένου προβλήματος αδύνατη. Ή μήπως δεν είναι;

Μια βασική αρχή όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, είναι να μπορείς να το ορίσεις, με τρόπο κατανοητό και όσο πιο απλό γίνεται. Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό βήμα, γιατί χωρίς μια συγκεκριμένη βάση συζήτησης τα πάντα φαίνονται άλυτα.

Η σειρά video σε απλά ελληνικά έχει ως στόχο να βάλει ειδικούς σε διάφορους τομείς να μιλήσουν για τα προβλήματα μας με τον πιο δύσκολο τρόπο: απλά και κατανοητά. Με βοήθεια γραφικών και σε μικρό χρονικό διάστημα, άνθρωποι από τον ακαδημαικό, πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό χώρο θα αναλύσουν τα θέματα αυτά.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο στο οποίο θα μπορούμε να παράγουμε τέτοια video για θέματα επικαιρότητας, αναλύοντας ψύχραιμα και απλά τα θέματα τα οποία υπάρχουν στον δημόσιο διάλογο.

Στο πρώτο βίντεο ο Παναγιώτης Καρκατσούλης του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (www.inerp.gr) μας αναλύει το ζήτημα της πολυνομίας και κακονομίας και πως από εκεί πηγάζει η διαφθορά, τα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα αλλά και στην καθημερινότητα του πολίτη.

https://goo.gl/LUhTo5

https://www.youtube.com/watch?v=aoj694uZ9bI

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Friedrich Naumman Foundation για την χορηγία του που μας βοήθησε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό.

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέλος του
Διεθνείς Συνεργασίες
X