Η Karlie Kloss κάνει για τις γυναίκες περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση

Η Karlie Kloss, κορυφαίο μοντέλο, σταρ του Instagram, επιχειρηματίας, φαινόμενο του YouTube, και προγραμματίστρια, αποφάσισε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

*Του Forrest Plaster

Ξέρω τι σκέφτεστε. »Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων είναι μύθος.» »Οι γυναίκες και οι άντρες σε μεγάλο βαθμό πληρώνονται με τους ίδιους μισθούς για την ίδια δουλειά και το ίδιο επίπεδο εμπειρίας.» Αυτό είναι αλήθεια, όπως καταδεικνύει ο Steven Horrowitz στο πρόσφατο άρθρο του (https://fee.org/articles/truth-and-myth-on-the-gender-pay-gap/) σχετικά με τους μύθους του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι η διαφορά στις μέσες απολαβές σε μεγάλο βαθμό υφίσταται επειδή οι άνδρες και οι γυναίκες επιλέγουν διαφορετικές επαγγελματικές πορείες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, με πολύ σημαντικό μεταξύ αυτών τον πολιτισμικό. Και αυτό είναι που επιχειρεί να αλλάξει η Kloss.

Η Kloss είναι ένας γίγαντας των κοινωνικών δικτύων. Έχει 2,88 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, 500.000 εγγεγραμμένους θεατές στο YouTube, και 6,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.

Η πορεία της ξεκίνησε με το εξώφυλλο του περιοδικού SCENE σε ηλικία μόλις 14 ετών. Στην ηλικία των 16, περπάτησε σε 31 πασαρέλες στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων στις επιδείξεις των οίκων Marc Jacobs και Carolina Herrera. Η επιτυχία της στον κόσμο της μόδας είναι πρωτοφανής. Αλλά μαζί με τη μόδα, ήθελε να ακολουθήσει άλλο ένα πάθος που τη διακατείχε πάντοτε: τον προγραμματισμό.

Η Kloss συνειδητοποιούσε ότι η ίδια ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για την εκπαίδευσή της, οπότε γράφτηκε στα μαθήματα προγραμματισμού του Flatiron School και του Code.org. Ανακάλυψε ότι λάτρευε τον προγραμματισμό, και προσπάθησε να γοητεύσει εξ ίσου κι άλλους. Οι προσπάθειές της ξεκίνησαν με το μικρό βήμα της πρόωθησης του Code.org, αλλά κλιμακώθηκαν σε πλήρεις υποτροφίες για νέες γυναίκες.

Η Kloss ήθελε να κάνει περισσότερα από το να αφιερώσει απλώς χρήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εγκαινίασε την πρωτοβουλία »Kode with Klossy», έναν θερινό κύκλο μαθημάτων όπου διδάσκεται προγραμματισμός σε κορίτσια 13 ως 18 ετών. Πέρυσι, η Kloss ξεκίνησε με μόλις τρία θερινά διδακτήρια: ένα στη Νέα Υόρκη, ένα στο Λος Άντζελες, και ένα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Σαν Λούις. Φέτος συνεργάστηκε με την Ford, και από κοινού επεκτάθηκαν σε 13 διδακτήρια σε 10 πόλεις από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ. Έτσι, πάνω από 300 νέες γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν και να εξερευνήσουν έναν τομέα που αγαπούν.

Για να το πούμε απλά, η Karlie Kloss είναι μάγκας. Κάθε φορά που οι περισσότερες διασημότητες διαπιστώνουν ένα κοινωνικό πρόβλημα, θα προστρέξουν στην κυβέρνηση και θα ικετεύσουν τον Θείο Σαμ να ξοδέψει χρήματα για την επίλυσή του. Η Kloss όμως κάνει κάτι που τα κυβερνητικά κονδύλια δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιτύχουν: κάνει τον προγραμματισμό μόδα. Γιατί το να βαδίζεις στις πασαρέλες και να συναναστρέφεσαι ανθρώπους όπως η Taylor Swift (μια από τις καλύτερες φίλες της) δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι το οποίο αγαπάς. Βοηθάει νέες γυναίκες να ανακαλύψουν εκείνο που τις παθιάζει, κι αυτό είναι κάτι που αξίζει το χειροκρότημα όλων μας.

https://fee.org/articles/karlie-kloss-does-more-for-women-than-the-government-ever-could/

*Ο Forrest Plaster είναι μπλόγκερ στο libertyathemovies.com και καθηγητή Γαλλικών στο beardedtutor.com

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέλος του
Διεθνείς Συνεργασίες
X